Skip to content Skip to footer

Συνάντηση Αντιπροσωπείας Οικουμενικού Πατριαρχείου

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννησων κ. Δημήτριο , Πρόεδρο, και τους Σεβ. Μητροπολίτες: Γαλλίας κ.Εμμανουηλ, Ανδριανουπολεως κ.Αμφιλοχιο και τον Σεβ. Μητροπολίτη μας   κ.Αμφιλοχιο, εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φωφη Γεννηματα στα πλαίσια ενημερωσεως θεμάτων της επικαιρότητας που αφορούν την Εκκλησία.

Ο Σεβ. Μητροπολιτης Γερων Πριγκηποννησων κ. Δημήτριος μετέφερε προς την κ. Γεννηματα τις ευχες του Παναγιωτάτου και ενημέρωσε για τις θεσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις ότι αφορά τις προτεινομενες αλλαγές εις το άρθρο 3 του Συνταγματος ως επισης και εις το άρθρο 21 που αφορά τον θεσμό της οικογένειας. Επιπροσθετως και αναφορικά με την προωθούμενη αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος του Εφημεριακου Κλήρου την διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ακολούθως η κ. Γεννηματα διαβεβαίωσε την Πατριαρχικη Αντιπροσωπεία ότι τάσσεται ανεπιφύλακτα εις το πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του δικαίου αιτήματος των Κληρικών. «Δεν δικαιούμαστε να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των Κληρικών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβ. Μητροπολιτης μας κ. Αμφιλοχιος μετέφερε τις θέσεις και απόψεις της Εκκλησίας Κρήτης επι των θεμάτων και σημείωσε πως το μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

IMG 5669IMG 5672IMG 5674