Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Ανδρέου Ιεροσολυμίτου

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Επίσκοπος μας μετείχε εις την εορτή του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, αφιερωμένου εις τον Άγιο Ανδρέα, Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τον Ιεροσολυμίτη. Εορτή κατά την οποία και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας άγει τα σεπτά ονομαστήρια του.

Ο Επίσκοπος μας συμπροσευχήθηκε εις τον Εσπερινό της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γερασίμου, και συμπροσευχομένων του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέου ως και Αρχιερέων εκ της Εκκλησίας Κρήτης και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατούν Ιεράρχης, ο οποίος αναφέρθηκε εις το πρόσωπο και το έργο του Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ως και εις τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη κ. Ανδρέα, ευχόμενος τα δέοντα.

Ακολούθως ο φιλοξενών Ιεράρχης ευχαρίστησε τους μετέχοντες Αρχιερείς και αναφέρθηκε εις την προσφορά του Αγίου Ανδρέου ως «πρόσωπο θεούμενο» ως και την καλλιέργεια των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος. Ακολούθησε λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και πλούσια φιλοξενία εκ μέρους του εορτάζοντος Αρχιερέως.