Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Ειρηναίου

Κατά την εορτή του Αγ. Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, ο Επίσκοπος μας μετείχε εις την εορτή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος κατά την ημέρα εκείνη άγει τα σεπτά ονομαστήρια του. Ο Επίσκοπος μας συμπροσευχήθηκε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Μηνά, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Εκκλησίας Κρήτης και παρεπιδημούντων Ιεραρχών εκ των Επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου της Ευρώπης, συμπροσευχομένων Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ως συλλειτουργών μετά του εορτάζοντος Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου, προσφώνησε καταλλήλως και εκ μέρους των λοιπών παρισταμένων Ιεραρχών τον πολιό Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, καταθέτοντας «τον σεβασμό, την τιμή και την ευγνωμοσύνη προς το σεβάσμιο πρόσωπο του». Ακολούθως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αγίους Αρχιερείς, ως και τις Μοναστικές Αδελφότητες, τον Ιερό Κλήρο και το πυκνό εκκλησίασμα, που είχαν κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά δια να ευχηθούν εις τον πολυσέβαστο Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο.

Εκ μέρους του ι.Κλήρου της Αρχιεπισκοπής υπέβαλλε σεβάσματα ο Πρωτοσύγκελλος, Παν. Αρχ. κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης. Ο Επίσκοπος μας επικοινώνησε και μετά του, επίσης, εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, ευχόμενος τα δέοντα. Την παραμονή της εορτής ο Επίσκοπος μας τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου.