Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου

Εις την εορτή του Αγίου Αμφιλοχίου του νέου, του Πατμίου, συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολιτης μας κ. Αμφιλοχιος εις την ιερά νήσω Πάτμω και συγκεκριμένα εις την Ιερά Γυνακεία Κοινοβιακή Μονή Ευαγγελισμού Μήτρος του Ηγαπημένου, της οποίας κτήτορας είναι ο Άγιος Αμφιλόχιος ο νέος.

Της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολιτου Βερατίου και Αυλώνος κ. Ιγνάτιου εκ της Εκκλησίας της Αλβανίας, και του Επισκόπου μας. Μοναστικές Αδελφότητες από το Άγιον Όρος ως και όλη την Ελλάδα, Κληρικοί και πλήθη προσκυνητών απ´ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προσήλθαν εις την Ι. Μονή Ευαγγελισμού να προσκυνήσουν τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Αμφιλοχίου του νέου, μετέχοντας ευλαβικά εις την ιερά Αγρυπνία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο προεξάρχων Αρχιερεύς ομίλησε περί της οσιακής βιοτής του μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας και παρακίνησε τα πλήθη των προσκυνητών όπως μιμηθούν τον ενάρετο και ασκητικό του βίο. Η Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Χριστονύμφη, ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους Σεβ. Αρχιερείς ως και τους πολυπληθείς προσκυνητές και παρείχε μοναστηριακή, αρχοντική φιλοξενία.

Κατά την παραμονή του στην Ιερά νήσω Πάτμο ο Επίσκοπος μας προσκύνησε την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και επίσης λειτούργησε, ως Ιερεύς, εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Αμφιλοχίου του νέου, παρεκκλήσιο εντός του νέου καθολικού της Μονής Ευαγγελισμού.

unnamedunnamed2unnamed3unnamed4