Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου

Εόρτασε το ιερό προσκύνημα των Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου (κτίσμα του Οσίου Κυρ-Ιωάννου του Ξένου) στα Φαλάσαρνα της Ενορίας Πλατάνου την ιερά μνήμη των Αγίων Μαρτύρων, στους οποίους και είναι αφιερωμένο. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, με την συμμετοχή Κληρικών της περιοχής ως και πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Επίσκοπος μας, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην σκληρή δοκιμασία της  πύρινης λαίλαπας, των πυρκαγιών που τις ημέρες αυτές κατακαίουν την Πατρίδα μας ως επίσης και στις συμπεριφορές του ανθρώπου των καιρών μας που όπως είπε “μοιάζει να μην προσλαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και συνεχίζει με τρόπο αλαζονικό και υπεροπτικό να ζει στην ψευδαίσθηση ότι εκείνος εξουσιάζει τον κόσμο και την ζωή.

Οι περιπέτειες και δοκιμασίες αυτές των λοιμών, ασθενειών, πυρκαγιών ως και πάσης φύσεως μπορούν να γίνουν ευκαιρία για όλους μας όχι να θρηνούμε πάνω από τα αποκαΐδια των αποτυχιών και των έργων των χειρών μας, αλλά να οδηγηθούμε σε μετάνοια, κατανοώντας πως ο καθένας μας φέρει το δικό του μερίδιο ευθύνης για ότι κακό και αρνητικό συμβαίνει στον τόπο και την κοινωνία”, κατέληξε ο Επίσκοπος μας φέροντας ως παράδειγμα και πρότυπο μίμησης τους εορτάζοντες αγίους Φώτιο και Ανίκητο, ευχόμενος, “Καλή Παναγιά”.

IMG 3697IMG 3699IMG 3700IMG 3702