Skip to content Skip to footer

Η Εκκλησία προσεύχεται για τον Μίκη Θεοδωράκη

Την  γενέτειρα γη, τον Γαλατα Χανιων επέλεξε ο   μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, οικουμενικός ανθρωπιστής και οραματιστής ο Μίκης (Μιχάλης) Θεοδωράκης, ως τόπο της τελευταίας του κατοικίας. Ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδέσει το όνομα του με την Ρωμιοσύνη και τον οικουμενικό Ελληνισμό, που έγινε σύμβολο γενιών. Πάνδημη η εξόδιος ακολουθία με την συμμετοχή της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας της Χώρας ως και των Θεσμικών Αρχών και Φορέων της Κρήτης. Με τις χιλιάδες του κόσμου να σιγοτραγουδούν, ως προσευχή, τα μοναδικά και αξεπέραστα τραγούδια του.

Προεξάρχων ο Σεβ. Μητροπολιτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.Ανδρέας, εκπρόσωπος της ΑΘΠ, του Οικουμενικού ημων Πατριάρχου κ.κ.ΒΑΡΟΛΟΜΑΙΟΥ και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος στην σύντομη αλλά περιεκτική και ουσιαστική ομιλία του μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτατου και της Εκκλησίας Κρήτης.  Συμπροσευχομενοι ο Σεβ. Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνος και ο Επίσκοπος μας. Ο Δήμος Χανιων ακολούθως παρέθεσε γεύμα, εις μνήμη του μεγάλου νεκρού.

Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας κ. Αμφιλοχιος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με την εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατιας κ. Κατερίνα Σακεροπουλου, τον Πρόεδρο της Βουλής  των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασουλα ως και άλλους εκλεκτούς συνδαιτημόνες. Όπως δήλωσε ο Επίσκοπος  μας  η Μητρόπολης μας θα οργανώσει τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο αυτό Έλληνα και πατριώτη Μίκη Θεοδωρακη, καθώς συνδεόταν με δεσμούς σεβασμού και τιμής με τον μακαριστό προκάτοχο του Μητροπολίτη κυρο Ειρηναίο ως και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης που είχε επισκεφθεί αρκετές φορές.