Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Επίσκοπος μας μετείχε εις την πανήγυρι του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Ανδρέου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, εις το Αρκαλοχώρι. Συλλειτούργησε μετά του εορτάζοντος Ποιμενάρχου κ. Ανδρέου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος και είχε κομίσει προς ευλογία και αγιασμό του λαού του Θεού την ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, η Οποία προέρχεται από την Μικρά Ασία.

Ο εορτάζων Αρχιερεύς, με λόγο μεστό, θεολογικό και ουσιαστικό, ομίλησε εις το πολυπληθές εκκλησίασμα, με αναφορές εις την έλευση της Ιεράς Εικόνος εκ της Μικράς Ασίας, τα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή ως και τον εορτάζοντα Άγιο Ανδρέα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, καλωσορίζοντας και τους συλλειτουργούς Αρχιερείς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος μας και εκ μέρους του συλλειτουργούντος Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κυρίλλου ευχήθηκε, με λόγους καρδιακούς, εις τον άγοντα τα Ονομαστήρια του, Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο οποίος όπως σημείωσε: «συμπληρώνει 20 έτη ευκλεούς, καλλίκαρπης, πολύδενδρης Ποιμνατορίας, ως ο πρώτος Ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, ο οποίος δικαίως και μπορεί να ονομαστεί ο κτήτορας Αυτής», ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα.

Αντιφώνησε ο εορτάζων Αρχιερεύς ευχαριστώντας τους Σεβ. Μητροπολίτες δια τον ευχετικό επιστηριγμό.Οι Αρχές του τόπου, ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων και πλήθος λαού του Θεού προσήλθε να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας και να ευχηθεί εις τον εορτάζοντα Ιεράρχη.