Skip to content Skip to footer

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας ΟΑΚ- Βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Δήμου Πλατανιά

Μετά την παρέλευση δύο ετών, λόγων των δυσκολιών της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, η κοπή Αγιοβασιλόπιτας του Ιδρύματος, και η τελετή βράβευσης επιτυχόντων σε ΑΕΙ, ΤΕΙ από Σχολεία του Δήμου Πλατανιά. Εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η ΟΑΚ και ο Δήμος Πλατανιά. Η κεντρική-μεγάλη αίθουσα της Ακαδημίας κατακλύστηκε από τους επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες του Δήμου Πλατανιά, γονείς και συγγενείς, την εκπαιδευτική κοινότητα των Σχολικών Μονάδων ως και υψηλούς προσκεκλημένους της Ακαδημίας και του Δήμου Πλατανιά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, τέλεσε την Ακολουθία της Αγιοβασιλόπιτας, ευλόγησε και διένειμε στους προσκεκλημένους του πρωτοκόλλου. Ακολούθως η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως μας, με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Χαχλάκη, απέδωσε με τρόπο αριστοτεχνικό, Κάλαντα των Φώτων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Επισκόπου μας, του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, των Βουλευτών Χανίων κ. Μανούσου Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή, της εκπροσώπου της ΑΝΕΚ Lines, η οποία προσφέρει ένα δωρεάν εισιτήριο εις τους επιτυχόντες, ως και του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος, Δρ. Κωνσταντίνου Ζορμπά. Των χαιρετισμών ακολούθησε η απονομή βράβευσης και πλούσιο κέρασμα, εκ μέρους του Ιδρύματος.

Ο Επίσκοπος μας σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του: «Η σημερινή όμορφη μέρα των Θεοφανείων θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη να γεμίσουν και πλημμυρίσουν οι ζωές μας από φως. Για να διαλυθούν τα πηχτά σκοτάδια των καιρών μας χρειάζεται να μάθουμε να μοιράζουμε τον χρόνο της ζωής μας, αφρουγκαζόμενοι τις ανάγκες και δυσκολίες των συνανθρώπων μας, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνον δεν θα παραμένουμε χωρισμένοι από τον «άλλο», αλλά θα διπλασιάσουμε και τον χρόνο της ζωής μας, αφού θα ζούμε ταυτόχρονα στον χρόνο και στην ζωή των άλλων», κατέληξε ο Επίσκοπος μας ευχόμενος τα δέοντα στους νεοεισαχθέντες σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου εκπροσώπησε ο Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιος Σεργάκης, Αναπλ. Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος.