Skip to content Skip to footer

Εορτή Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου ο Επίσκοπος μας μετείχε εις την εορτή του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος τιμάται εις τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης, τον Ιεροσολυμίτη, ημέρα κατά την οποία άγει τα Ονομαστήρια του και ο Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Προεξάρχοντος του εορτάζοντος Αρχιερέως ο Επίσκοπος μας συλλειτούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Προδρόμου και του Θεοφ. Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, Ηγουμένου της Ι.Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου.

Συνευχήθηκαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κνωσού κ.Μεθόδιος. Κληρικοί εκ της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου ως και εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων έλαβαν μέρος εις την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν την τιμία κάρα της Αγίας Παρασκευής που είχε αφιχθεί από την Ι. Μονή Κουτλουμουσίου και να ευχηθούν εις τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, εκ μέρους της Ι. Επαρχιακής Συνόδου χαιρέτισε τον εορτάζοντα Αρχιερέα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ως και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, εκ μέρους των λειτουργών Αρχιερέων. Με λόγους καρδιακούς και αγαπητικούς αντιδώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς ως και όλους τους μετέχοντες εις την ιερά πανήγυρι του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αρκαλοχωρίου ως και τα σεπτά Ονομαστήρια του. Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία εκ μέρους της Ι.Μητροπόλεως.

IMG 3692IMG 3693IMG 3695IMG 3696