Skip to content Skip to footer

Κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής

Συνεχίζεται, δια 2η χρονιά, στην Ι. Μητρόπολη μας, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής. Πρόκειται περί προσπάθειας μελέτης των μηνυμάτων και νοημάτων της Αγίας Γραφής και ιδιαίτερα της Καινής Διαθήκης, μέσα από κείμενα των Πατέρων και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Κάθε Δευτέρα απόγευμα και ώρα 5.00μ.μ. στον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), τελείται Ιερά Παράκληση στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Ακολουθεί,  στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο, ο κύκλος μελέτης της Καινής Διαθήκης, διάρκειας περί τα 45 λεπτά. Μετά την εισαγωγή και σύντομη ανάλυση του κειμένου ακολουθεί συζήτηση.

Οι κύκλοι αυτοί απευθύνονται σε ενήλικες ως και σε κάθε πρόσωπο καλής προαίρεσης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Ι. Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου και κήρυξε την έναρξη του 2ου κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, αναφερόμενος στην σωστική σημασία και σπουδαιότητα μελέτης του λόγου του Θεού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο Χριστός είναι χθές και σήμερον ο Αυτός εις τους αιώνες. Γι΄ αυτό και ο λόγος Του είναι αιώνιος και δεν αλλάζει. Ο Ίδιος δε ο Κύριος βεβαιώνει πως μπορεί ο Ουρανός και η γη να παρέλθουν, δεν θα παρέλθει όμως ούτε μία λέξη, ούτε ένα γράμμα, ούτε ένας τόνος από τα λόγια Του, μέχρι να γίνουν πραγματικότητα. Κατά συνέπεια τα λόγια του Χριστού είναι ένα διαρκές υπόμνημα για όλους μας, υπενθύμιση για την πορεία της δικής μας της ζωής. Τροφή της ψυχής ο λόγος του Θεού.

Φως που διαλύει τα σκοτάδια στους δρόμους της ζωής μας. …. Για να έλθει ο φωτισμός του νου και της καρδιάς, είναι ανάγκη να μελετάμε την Αγία Γραφή, του Θεού τον λόγο, καθώς είναι λόγος σωστικός. Μελέτη, εμπιστοσύνη, εφαρμογή του θελήματος του Θεού για να ανοίξουν οι πύλες του Ουρανού και να ανέβουμε την κλίμακα των αρετών», ανέφερε ο Επίσκοπος μας, καλώντας τους μετέχοντες όπως παροτρύνουν και άλλα, οικεία και γνωστά τους πρόσωπα, όπως μετέχουν «στο πνευματικό αυτό ταξίδι», ενημερώνοντας ότι υπεύθυνος συντονισμού έχει οριστεί ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελος ως και ότι στην πορεία του κύκλου θα προσκαλούνται και ομιλητές, οι οποίοι θα συνεπικουρούν την προσπάθεια αυτή.

IMG 7591IMG 7593IMG 7594IMG 7595IMG 7596