Skip to content Skip to footer

Καταληκτήριες δράσεις του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου

Εν όψει του θέρους μερικές από τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στους όμορφους, άνετους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, αναμένοντας και πάλι τους ενδιαφερόμενους αμέσως μετά το θέρος, αρχές του Σεπτεμβρίου. Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα ως και οι εξετάσεις του Ωδείου, αναγνωρισμένο από το Κράτος, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή, παρέχοντας ανεγνωρισμένα Πτυχία στους επιτυχόντες, με πραγματοποίηση καταληκτήριας  συναυλίας από τους μαθητές μας, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από Γονείς και μετέχοντες.

Ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Ιωάννης Τζωρτζάκης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα σε υπηρεσιακό ταξίδι Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος μετέφερε ολόθερμες ευχές και συγχαρητήρια του Επισκόπου μας, προς τους Μαθητές για την επιμέλεια τους και  τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις προαγωγικές τους εξετάσεις, τους Γονείς για την ευαισθησία διεύρυνσης των οριζόντων των παιδιών τους ως επίσης: τον  Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου κ.Ιωάννη Καστρινάκη και τους Καθηγητές του Ωδείου: π. Ιωάννη Τζωρτζάκη (Βυζαντινή  Μουσική), Χριστίνα Πασχάλη (Βιολί), Αντώνη Λιονάκη (Πιάνο/Αρμόνιο), Ελισάβετ Τυμπακιανάκη (Πιάνο), Στέλιο Ραϊσάκη (Κιθάρα), Νίκο Μαργαριτάκη (Μπουζούκι), Λευτέρη Κουμή (Παραδοσιακό Βιολί/ Μαντολίνο), Γιώργο Γεωργιλά (Κρουστά).

Το Εργαστήρι Αγιογραφίας, επίσης, ολοκλήρωσε  για φέτος τις διδακτικές δράσεις του. Λόγω έντονου ενδιαφέροντος, από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα λειτουργήσει και νέο Τμήμα Βυζαντινής Αγιογραφίας για αρχάριους με το πρώτο χρόνο εκπαίδευσης να αφορά το σχέδιο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη Αγιογράφο κ.Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης «.. για την καθοριστική συμβολή της στην λειτουργία του Εργαστηρίου Αγιογραφία, ως και την πάντα καλή της διάθεση», ως επίσης και δια την εθελοντική προσφορά της καθώς, ως σημείωσε «Η Αγιογράφος κ.Στεφανάκη, καθ΄ όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία της εθελοντικά, από το 2012». Ευχήθηκε δε προς όλους «… ένα όμορφο, ευλογημένο, χαρούμενο, υγιές και ασφαλές καλοκαίρι».