Skip to content Skip to footer

Ονομαστήρια του Επισκόπου μας

Κατά την εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, άγει τα ονομαστήρια του και ο Επίσκοπος μας. Την παραμονή της εορτής η Μητρόπολις μας είχε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί πιστό αντίγραφο εκ της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματάρισσας εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, το οποίο συνόδευε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ. Την κυριώνυμο ημέρα εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, τελέστηκε πολυαρχιαρχιερατικό. Προεστώς της λειτουργικής Συνάξεως ο Σεβ. Αρχιεπίσοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητρ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του άγοντος τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, συμπροσεχομένου του Σεβ.Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, ο Υπογραμματέας της Ι.Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πρωτοσύγκελλοι, Καθηγούμενοι ιστορικών Μονών της Κρήτης και άλλοι Κληρικοί έλαβαν μέρος εις το συλλείτουργο. Γυναικείες Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος κόσμου συμπροσευχήθηκαν και προσκύνησαν το πιστό αντίγραφο της Παναγίας Βηματάρισσας, το οποίο προσέφερε η Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προς μόνιμη εγκατάσταση εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό. Ανάμεσα τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Μανόλης Σφακιανάκης, οι Στρατηγοί του Π.Β.Κ., Αστυνομικός Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αστυνομικός Δντής Χανίων, Δήμαρχοι, Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κ.α. εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων. Κατά την Θεία Λειτουργία και κατόπιν παρακλήσεως του εορτάζοντος Επισκόπου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία ενός εκ των διακόνων της Μητροπόλεως μας, του Αιδ. π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, την δύναμη της προσευχής και τα σύγχρονα προβλήματα και δυσκολίες του κόσμου, σημειώνοντας «η Θεία Λειτουργία και η νοερά προσευχή είναι ο μόνος δρόμος και τρόπος υπέρβασης και λύσης των προβλημάτων που μαστίζουν τον σημερινό κόσμο». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος μας αφού εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς όλους τους παρόντες, αναφέρθηκε εις την επέτειο της δεκαετούς διακονίας του ως Επίσκοπος, ζητώντας τις ευχές και προσευχές των παρόντων. “Εύχεσθε να αγαπώ περισσότερο τον σταυρό από την άνεση, τον αγώνα από την νίκη. Τον θάνατο πιο πολύ από την ζωή, τον αδελφό μου περισσότερο από τον εαυτό μου.

Να θεολογήσω την ζωή μου και τα έργα μου. Να αντέχω στην διακονία της Εκκλησίας”, σημείωσε μεταξύ άλλων. Ακολούθως προσέφερε αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον Αρχηγό του ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γιακουμάκη, τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο Σφακιανάκη, τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητή Ιατρικής Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη ως και εις τον έγκριτο Νομικό κ. Χαρίλαο Κουνέλακη ως ευλογία και εις ένδειξη ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης δια την στήριξη τους εις το ταπεινό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, αλλά και ως τιμή δια την καταγωγή τους εκ της Ι.Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, με λόγους θερμούς, χαιρέτισε και ευχήθηκε εις τον εορτάζοντα Αρχιερέα. Ακολούθησε κέρασμα προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα και φιλοξενία στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου.