Skip to content Skip to footer

Αδελφοποίηση Ιδρυμάτων 11/8/2013

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας προχώρησε σε Αδελφοποίηση με το Καρέλλειο Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με μια σεμνή, αλλά επιβλητική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 11 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Παρόντες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχες, Βουλευτές του Νομού, Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Διοικητές των Μονάδων του Νομού, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και πλήθος κόσμου.

Σε μήνυμα του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε την συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και υπογράμμισε: ” Εν τω πνεύματι τούτω της εκπληρώσεως του έργου του Κυρίου  αξιολογούμεν από της Μητρός Εκκλησίας και την αποφασισθείσα αδελφοποίησιν των δυο συγκεκριμένων Ιδρυμάτων θεραπείας του πόνου, του της υμετέρας Ιεράς Μητροπόλεως και εκείνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ώστε δια ανταλλαγή εμπειριών και άλλων γνώσεων, να συνεχίσουν συνεργασία τα δυο ιδρύματα ταύτα, το «έγγισμα των καρδιών του πάσχοντος συνανθρώπου και εμπειριών αλλά και μυστικώ τω τρόπω και να αποτελούν θεμέλια ασφάλειας του παρόντος και του μέλλοντος πάσχοντος , ταμεία αγάπης και κήπους πρόνοιας την οποίαν τόσον νοσταλγεί και επιζητεί  ο ¨ανθρωπος , και μάλιστα ο υποφέρων δοκιμασίας και περιστάσεις διαφόρους , απροβλέπτους ανθρωπίνως καταστάσεις του παρόντος βίου”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Σκοπός και στόχος της κίνησης αυτής είναι η υποστήριξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και η προώθηση γνώσεων και μεθόδων που προάγουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας έχει μετατραπεί σε «βίο α-βίωτο», με αποτέλεσμα η εξασφάλιση του άρτου του επιούσιου να είναι πλέον ζητούμενο, το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας αγωνίζεται όχι μόνο να παραμείνει ανοικτό, αλλά και να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερες ανάγκες του πονεμένου και πληγωμένου «άλλου», εξαπλώνοντας την διακονία και τις δράσεις του, προσφέροντας «έλαιον και οίνον».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, σημείωσε: «Θεωρούμε ιστορική στιγμή την παρούσα για τα εκκλησιαστικά δρώμενα, καθώς είναι η πρώτη φορά που Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα η “Αποστολή” με την Πρότυπη Μονάδα Αλτσχάιμερ “Καρέλλειο”, Αδελφοποιείται  και ανοίγει γέφυρες αλληλεγγύης με Ίδρυμα που ανήκει στο κλίμα της Εκκλησίας της Κρήτης, το Αννουσάκειο ´Ιδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Αυτή η αδελφοποίηση, ανέφερε, είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλοι μαζί, μπορούμε να ξεπεράσομε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζομε. Το Αννουσάκειο και το Καρέλλειο είναι δύο Ιδρύματα που φροντίζουν ηλικιωμένους.

Με την Αδελφοποίηση θα αλληλοϋποστηρίζονται σε επιστημονικό προσωπικό, θα υπάρχουν ανταλλαγές και εκπαιδεύσεις, διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, κοινές προτάσεις για ένταξη δράσεων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ενώ το Καρέλλειο θα ενισχύσει το Αννουσάκειο με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Το Αννουσάκειο, παράλληλα, θα προμηθεύει στο Καρέλλειο Κρητικά προϊόντα διατροφής. Θα συμπορευτούμε με ορόσημο τον άνθρωπο που υποφέρει. Είναι ιστορική η στιγμή για την Εκκλησία της Κρήτης, έχοντας την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, αγκαλιάζουμε μια προσπάθεια που θα είναι σημείο αναφοράς για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη και αρωγή αλλά και  μια αγκαλιά φροντίδας στοργής  και αγάπης», κατέληξε ο κ. Δήμτσας. Η Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος», κ. Σταματίνη Δαμιανάκη προσέφερε στον Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, στολισμένο με υφαντή κρητική πετσέτα.

 img 6359img 6368img 6382

img 6387img 6391img 6403

img 6405img 6425img 6427