Στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, Συρικάρι Κισάμου, ο οποίος βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από την πατρική οικία του Οσίου που έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε προσκύνημα, το δεύτερο κεντρικό προσκυνητάρι του ιερού προσκυνήματος είναι αφιερωμένο στον Όσιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, όπου έχει ιστορηθεί ο αγγελικός Του βίος. Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλοχίου (ως Ιερεύς), εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου, με την μνημόνευση των χιλιάδων ονομάτων που πιστοί απ΄ όλη την οικουμένη έχουν στείλει προς μνημόνευση και προσευχή.
Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Οσίου Παϊσίου, σημείωσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Αμφιλόχιος: «Η εορτή της ιεράς μνήμης ενός Αγίου, όπως ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης, τον οποίο ζήσαμε, γνωρίσαμε, συναναστραφήκαμε, λάβαμε την ευχή του και τις άγιες συμβουλές του, φανερώνει πόσο ζωντανή και αληθινή είναι η πίστης μας. Παράλληλα όμως πιστοποιεί την βεβαιότητα ότι η αγιότητα δεν είναι υπόθεσις-γεγονός των πρώτων Χριστιανικών αιώνων, αλλά ένα διαρκές παρών στην ζωή της Εκκλησίας. Βίωμα και εμπειρία που καλείται να ζήσει ο κάθε πιστός, το κάθε μέλος της Εκκλησίας.
Τα πολλά χαρίσματα με τα οποία η Χάρις του Θεού χαρίτωσε και πλούτισε τον Όσιο Παϊσιο ήταν καρπός του έμπονου πνευματικού του αγώνα. Ο Άγιος Παίσιος έδωσε αίμα και έλαβε πνεύμα. Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος και ιδιαίτερα εμείς οι Χριστιανοί επιλέγουμε τον εύκολο, ολισθηρό και κατηφορικό δρόμο της ζωής, εποχή όπου ο αγώνας και η άσκηση για την αρετή δεν μας έλκει και δεν μας συγκινεί, καθώς μας έχει μαγέψει και παγιδεύσει ο κόσμος των αισθήσεων και παραισθήσεων, ο βίος και η πολιτεία, το φωτεινό και χαριτωμένο πρόσωπο και παράδειγμα του Οσίου Παϊσίου, ας λειτουργήσει αφυπνιστικά για όλους μας ξυπνώντας μας από τον λήθαργο της πνευματικής οκνηρίας και νωθρότητας», κατέληξε ο Επίσκοπος μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέπεμψε προσευχητική δέηση υπέρ αναρρώσεως πάντων των ασθενούντων και των εν λοιμοίς και θλίψεσιν ευρισκομένων αδελφών.