Skip to content Skip to footer

Όταν το θαύμα χαρίζει ζωή !

Σεπτέμβριος του 2022. Η κοινωνία της Κισάμου και όχι μόνο παγώνει στο άκουσμα ενός πολύ σοβαρού τροχαίου. Όχημα, για αδιευκρίνιστη αιτία, εξετράπη από την πορεία του, ακολουθώντας εφιαλτική πορεία. Πέφτει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην αυλή ενός σπιτιού, ακολούθως σε ένα δένδρο και σε κολώνα την οποία και έκοψε, για να επιστρέψει στον δρόμο όπου, αναποδογυρισμένο πλέον, πέφτει πάνω του δεύτερο διερχόμενο αυτοκίνητο. Από την σφοδρή αυτή σύγκρουση η Κατερίνα (οδηγός του αυτοκινήτου) τραυματίζεται πολύ σοβαρά και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στην ΜΕΘ. Σοβαρή πολυκαταγματίας η διάγνωση.

Οι γιατροί της ΜΕΘ επιδίδονται σε αγώνα ζωής. Οικογένεια, συγγενείς, γνωστοί ως και όσοι πληροφορούνται το τραγικό αυτό συμβάν, υψώνουν τα χέρια στον ουρανό και παρακαλούν. Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες, Ι. Παρακλήσεις στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Όλη η τοπική κοινωνία ενώνεται, γίνεται μια οικογένεια, μοιράζεται την αγωνία της οικογένειας της Κατερίνας· στηρίζει, συμπαραστέκεται. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή μέσα στην εντατική, αυξάνει την αγωνία, τον φόβο. «.. ο φόβος, η αγωνία, η απόγνωση μας είχαν καταλάβει..», γράφει η οικογένεια της Κατερίνας. Γίνεται το πρώτο θαύμα. «..ο Θεός που άκουσε τις προσευχές όλων μας, μέσα από τις παρακλήσεις», δηλώνει η οικογένεια. Μετά από 1 μήνα αγωνίας στην ΜΕΘ, η Κατερίνα μεταφέρεται σε κλινική του Νοσοκομείου.

Συνεχίζονται οι θεραπείες, η Κατερίνα περνά τον σοβαρό κίνδυνο. Όμως.. η μία αγωνία διαδέχεται την άλλη. Τα σοβαρά και πολλά κατάγματα καθηλώνουν την Κατερίνα στο κρεβάτι. Θα μπορέσει να σταθεί όρθια ξανά; Να περπατήσει; Και εάν ναι, πως θα είναι; Μετά από 1, επιπλέον, μήνα η Κατερίνα μεταφέρεται, για αποθεραπεία – αποκατάσταση, στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ι.Μητροπόλεως μας (25 Νοε.- την ημέρα της εορτής της). Εκεί αρχίζει ένας άλλος γολγοθάς. Δύσκολος και άνισος ο αγώνας αποκατάστασης της. Γιατροί, Φυσικοθεραπευτές, και Νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος αγωνίζονται και αγωνιούν, μαζί με την στήριξη που, παράλληλα, το Ίδρυμα προσφέρει στην ίδια και την οικογένεια της. Μετά από 2 ολόκληρους μήνες συστηματικής, μεθοδικής και εντατικής Ιατρικής και Φυσικοθεραπευτικής εργασίας και προσπάθειας, όλοι μιλούν για θαύμα!

Η Κατερίνα όχι μόνο στέκεται όρθια, αλλά η κίνηση της έχει αποκατασταθεί σε τέτοιο και τόσο βαθμό που ουδείς εκ των εμπλεκομένων – ειδικών πίστευε και περίμενε. 24 Ιανουαρίου 2023, η Κατερίνα παίρνει εξιτήριο από το Αννουσάκειο και επιστρέφει σπίτι της! Δάκρυα χαράς και ευχαριστίας πλημμυρίζουν την οικογένεια της ως και όλους τους εμπλεκομένους. «..Οι γιατροί και οι νοσηλευτές με την άψογη δουλειά τους. Η Εκκλησία… η αποκατάσταση, το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο. Η αγάπη σας.. …. Είμαστε τουλάχιστον ευγνώμονες για όσα κάνατε…», δηλώνει η οικογένεια της. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, δηλώνει: «Τελικά, η δύναμη της προσευχής δεν βεβαιώνει μόνο την πίστη αλλά προκαλεί και το θαύμα. Το θαύμα όπως το ζήσαμε όλοι μας με την Κατερίνα που, όταν συνέβη το τόσο σοβαρό, τραγικό αυτό τροχαίο, (Σεπτέμβριος του 2022), όλοι μιλούσαν για ανθρώπινη τραγωδία.

Όμως… όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις. Τα όποια λόγια, φτωχά και αδύναμα, να εκφράσουν το βίωμα, το θαύμα· το γεγονός, την αλήθεια. Χαρά και συγκίνηση μας πλημυρίζει καθώς στο θαύμα αυτό συνέβαλε και συντέλεσε και το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκομένους και ευχόμενος στην Κατερίνα «.. να χαίρεται πάντα την ζωή». Στην φωτογραφία: η Κατερίνα με την Ιατρό Μαρία Ψαράκη (Ιατρό του Ιδρύματος), την Προϊσταμένη Αποθεραπείας του Ιδρύματος κα Αναστασία Ιγγλεζάκη, την Φυσικοθεραπεύτρια κα Μαρίνα Χαρζουλάκη και τον Διοικητικό Δντή του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, ο οποίος έζησε εκ του σύνεγγυς το γεγονός, έχοντας ουσιαστική συμβολή. Στο βίντεο η Κατερίνα την ημέρα που λαμβάνει εξιτήριο για το σπίτι της! Δείτε το σχετικό βίντεο.

miracle