Skip to content Skip to footer

Νέα χορηγία του Ιδρύματος Λάτση στην Ι.Μητρόπολη μας

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φαλδάμειου Οικήματος της Ι. Μητροπόλως μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-τελετή παράδοσης δωρεάν Ιατρικού Εξοπλισμού στα δύο (2) Κέντρα Υγείας Κισάμου και Καντάνου που ευρίσκονται στην οικεία Μητροπολιτική Περιφέρεια ως επίσης και σε όλα τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία που υπάγονται στις ανωτέρω Υγειονομικές Μονάδες.

Η νέα αυτή δωρεά της Ι. Μητροπόλεως μας προς τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία αποτελεί ευγενής χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», με την αρωγή της Ι. Μητροπόλεως και του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της. Χορηγήθηκαν 6 απινιδωτές, 4 καρδιογράφοι, 11 Νοσοκομειακά πιεσόμετρα, 19 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, 25 οξύμετρα, 24 ωτοσκόπια, σετ εργαλείων συρραφής, μαιευτικό εξεταστικό κρεβάτι, εξεταστικό φώς, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, κ.α. Παράλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμφιλόχιος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του Αννουσάκειου, υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Αννουσάκειου Ιδρύματος με την νέα Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ (Υγειονομική Υπηρεσία Κρήτης), κα Ελένη Μπορμπουδάκη.

Στην εκδήλωση μετείχαν η νέα ηγεσία της 7ης ΥΠΕ, η Διοικήτρια κα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής κος Δημήτριος Αγαπίου, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» κος Δημήτριος Αφεντούλης, οι Διευθυντές των Κ.Υ. Κισάμου και Καντάνου, πλήθος Ιατρών και επαγγελματικών Υγείας, εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών και πλήθος κόσμου.

Ο Διοικητικός Διευθυντής του Αννουσάκειου Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π.Αντώνιος Αρετάκης προέβει σε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον έτος 2019 ως επίσης και εις την παρουσίαση νέων συνεργασιών. Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στο Αννουσάκειο και την 7η ΥΠΕ Κρήτης και εν συνεχεία χαιρέτισαν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη ως και Υποδιοικητής κος Δημήτριος Αγαπίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην επίσκεψη τους στο Ίδρυμα (που είχε προηγηθεί), εκφράζοντας τον θαυμασμό τους και σημειώνοντας ότι πρόκειται περί ενός πρότυπου και πρωτοποριακού ανά το Πανελλήνιο Ιδρύματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης «το οποίο η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει και θα το στηρίξει». Ακολούθησε χαιρετισμός του εκπροσώπου του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» κου Δημήτρη Αφεντούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταθερή και διαχρονική σχέση του Ιδρύματος Λάτση με την Ι. Μητρόπολη μας, σημείωνοντας: «Το Ίδρυμα Λάτση συνεχίζει να είναι παρόν στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Ι.Μ. Κισάμου, καθώς η Υγεία ενδιαφέρει στρατηγικά το Ίδρυμα. Πρόκειται περί ενός δεσμού, μίας σχέσης εμπιστοσύνης και αγάπης που εξελίσσεται και βαθαίνει ολοένα και περισσότερο».

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμφιλόχιος καλωσόρισε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους – συμμετέχοντες, ευχαριστώντας στο πρόσωπο του κου Αφεντούλη, εν πρώτοις το Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» ως και όλα τα Ιδρύματα, Φορείς που στηρίζουν τις δομές και δράσεις του Αννουσάκειου. Χαιρέτισε την νέα διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ευχόμενος όπως «Υπερβαίνοντας αγκυλώσεις του παρελθόντος έλθει αρωγός εις το έργο του Αννουσάκειου, το οποίο αγκαλιάζει τον πόνο, τις αγωνίες και την θλίψη εκατοντάδων συνανθρώπων μας σε καθημερινή βάση».

Ανακοίνωσε δε την σύσταση λειτουργίας ομάδας στήριξης «Συνάνθρωποι σε Δράση», η οποία θα αποβλέπει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού με 2 άξονες. Δράσεις που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δράσεις που απευθύνονται προς την κοινωνία.

Ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στο site του Ιδρύματος www.annousakeio.gr ή τηλεφωνικώς 28220-22276, εσωτ. 64. Υπεύθυνες: Κοινωνικοί Λειτουργοί του Ιδρύματος κες Μ. Κατάκη και Μ. Αποστολάκη. Της εκδηλώσεως είχε προηγηθεί εόρτιος Εσπερινός εις το εορτάζων παρεκκλήσιο (Αγ. Στυλιανός) του Φαλδάμειου Οικήματος.