Στο σπήλαιο της «του Θεού σοφίας» που ευρίσκεται εντός του ιστορικού φαραγγιού των Τοπολίων, τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Το σπήλαιο αυτό, το οποίο σύμφωνα με την σπηλαιολογική εταιρεία έχει ζωή πέντε χιλιετιών, συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη καθώς, όπως αναφέρει η παράδοση, κατά την άλωση και πτώση της Πόλης οι εναπομείναντες Κρητικοί που πολεμούσαν εκεί επιστρέφοντας στην Κρήτη έφεραν μαζί τους και μία Εικόνα της «του Θεού σοφίας», την οποία και εναπόθεσαν σε Εκκλησάκι που έκτισαν στο σπήλαιο αυτό που σώζεται μέχρι και σήμερα. Έχει καθιερωθεί την Τρίτη του Πάσχα να τελείται Θεία Λειτουργία.
Το σπήλαιο διαδραμάτισε, επίσης, κυρίαρχο ρόλο επί Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας καθώς βρίσκεται σε κομβικό σημείο (πέρασμα) και όποιος είχε τον έλεγχο του σπηλαίου έλεγχε την ευρύτερη περιοχή. Αναφερόμενος ο Επίσκοπος μας τόσο στην παράδοση της Εικόνας και την θυσία των Κρητών πολεμιστών στην Βασιλεύουσα, όσο και στους κατά καιρούς αγωνιστές και υπερασπιστές της Κρήτης σημείωσε: «Αυτός ο ιερός τόπος, το σπήλαιο της «του Θεού σοφίας» δίδει σήμερα σε όλους μας μήνυμα αφύπνισης και εγρήγορσης.
Οι μαρτυρικοί πρόγονοι μας είχαν το μεγαλείο της ψυχής και την δύναμη της πίστης όχι μόνον να αντιστέκονται στους ανά τους αιώνες κατακτητές, αλλά να θυσιάζουν και την ζωή τους για την ελευθερία. Διερωτώμαι, σήμερα στις νέες μορφές δουλείας και υποδούλωσης που στόχο και σκοπό έχουν να κατακτήσουν και να αλώσουν την ψυχή και το πνεύμα μας, να μας μετατρέψουν σε μάζα και αριθμό, σε άβουλα πλάσματα, πόση διάθεση αντίστασης και αντίδρασης έχομε; Πόσοι από εμάς αντιστεκόμαστε σε ότι αρνητικό συμβαίνει γύρω μας και σε ότι φαίνεται να ακολουθεί»; κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος. Εκατοντάδες πιστών ανηφόρησαν μέχρι το σπήλαιο και μετείχαν της Θείας Λειτουργίας.