Skip to content Skip to footer

Προσκυνηματική Εκδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες

29/10 – 06/11/2012
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ
ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ
-Προσκύνηση του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»-
Συνοδός: Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος

ayasofya-18888bosporus-55278888

1η μέρα: Δευτέρα 29/10 Κίσαμος–Σούδα-Πειραιά. Συγκέντρωση το απόγευμα σε Κίσαμο και Χανιά και μεταφορά στο λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο (μαζί με το λεωφορείο μας) και απόπλους για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Τρίτη 30/10 Πειραιά – Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση για την πόλη του Αγίου Δημητρίου ( Θεσσαλονίκη), με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το απόγευμα, προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου και της περιωνύμου Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος «Άξιον Εστί», η οποία φυλάσσεται στο Πρωτάτον του Αγίου Όρους και εξέρχεται σπάνια εκ του Αγίου Όρους. Μετάβαση στη Σουρωτή (28 χλμ από Θεσσ/νίκη) και την εκεί Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Αγίου Αρσενίου, προσκύνημα και στον τάφο του Οσίου Γέροντος Παϊσίου, ο οποίος ευρίσκεται εντός της Μονής. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

3η μέρα: Τετάρτη 31/10 Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη. Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Θεσσαλονίκη για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω Εγνατίας Οδού. Αφήνοντας πίσω μας την Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη φθάνουμε στα σύνορα και μετά τις σχετικές διατυπώσεις περνάμε τη γέφυρα του Έβρου για να συνεχίσομε τη διαδρομή μας μέχρι τη Ραιδεστό, όπου μικρή στάση. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Γεύμα.

Τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της ξακουστής πλατείας Taxim. Προαιρετική βόλτα στον πεζόδρομο του Πέραν με τα φημισμένα Ελληνικά καταστήματα, την αγορά της Ρωμυλίας, τον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδας, τη δίοδο Χατζόπουλου, τα ελληνικά γυμνάσια– λύκεια Ζάππειο και Ζωγράφειο ως και τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πέμπτη 01/11 Κωνσταντινούπολη. Μετά το πρωινό αρχίζει η γνωριμία μας με την Βασιλεύουσα. Επίσκεψη στο αριστούργημα των αιώνων, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου, την εκκλησία της Του Θεού Σοφίας, την γνωστή ως Αγιά Σοφιά, με τον «αιωρούμενο τρούλο», όπως αναφέρει ο Βυζάντιος Σκαρλάτος, ως και τον γυναικωνίτη με την εικόνα του Παντοκράτορα. Ακολούθως επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τη γερμανική κρήνη του Κάιζερ, δώρο στο Σουλτάνο Μουράτ τον Β΄, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο με τα ιερογλυφικά, τον χάλκινο κίονα των Δελφών και τη στήλη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου. Ξενάγηση στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού με τους κίονες και τα κιονόκρανα διαφόρων τύπων και με την “μέδουσα” η οποία απεικονίζεται στην βάση ενός κίονα. Μετάβαση στο μουσείο Τοπ Καπί, το πρώτο παλάτι των Σουλτάνων για να θαυμάσουμε τους σουλτανικούς θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας και το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου. Εκεί υπάρχει και το χέρι του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου. Από το μπαλκόνι βλέπομε το σημείο συμβολής της θάλασσας του Μαρμαρά, του Κερατίου κόλπου και της θάλασσας του Βοσπόρου. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Επίσκεψη σε βιοτεχνία δερμάτινων ειδών. Το απόγευμα (προαιρετικά) κρουαζιέρα – ξενάγηση στο Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει τη θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα για να θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και να μάθουμε την ιστορία των παράκτιων ελληνικών κοινοτήτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

5η μέρα : Παρασκευή 02/11 Κωνσταντινούπολη. Μετά το πρωινό επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ του 19ου αιώνα, παλάτι όπου έζησε και πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ χτισμένο στις όχθες του Βοσπόρου, με τα 285 δωμάτια και τον πολυέλαιο των τεσσεράμισι τόνων. Ξενάγηση στη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά και τα «φρέσκα» που απεικονίζουν παραστάσεις από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Επίσκεψη στον ιστορικό Ναό των Βλαχερνών όπου εποχής Ηρακλείου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος στην υπερμάχο στρατηγό την Παναγία (620 μΧ) και κατόπιν στην Ιερά Μονή Παναγίας Μπαλουκλιώτισσας, Μπαλουκλί, με το θαυματουργό Άγιασμα, τα παραδοσιακά ψάρια, το μαρμάρινο τέμπλο και τους τάφους των Πατριαρχών και των ευεργετών του Γένους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και κατόπιν επίσκεψη στη σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί), με τα 4000 μαγαζιά που αποτελεί και αξιοθέατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πρόταση για βραδινή διασκέδαση (προαιρετικά) σε κέντρο με οριεντάλ μουσική και ανατολίτικους μεζέδες.

6η μέρα : Σάββατο 03/11 Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπονήσια. Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι όπου επιβίβαση στο καραβάκι και αναχώρηση για τα μαγευτικά Πριγκηπονήσια. Επίσκεψη στην όμορφη νήσο ΧΑΛΚΗ. Ανάβαση στον λόφο της Ελπίδας, όπου βρίσκεται η γνωστή σε όλο τον κόσμο Ιερά Θεολογική Σχολή με την αίθουσα τελετών ,τις τάξεις όπου κάποτε ακούγονταν οι φωνές των Ελλήνων μαθητών, καθώς και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας, όπου ανάγεται στην εποχή του Ιερού Φωτίου. Στη συνέχεια μετάβαση στο μεγαλύτερο νησί από τα Πριγκηπόνησα, την Πρίγκηπο. Γύρος του νησιού (προαιρετικά) με τα γραφικά παϊτόνια (άμαξες με άλογα) για να θαυμάσουμε τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά της εποχής όπου στο νησί αυτό της Προποντίδας ήκμαζε ο Ελληνισμός. Γεύμα στη γραφική παραλία και στη συνέχεια επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη (εάν ο χρόνος το επιτρέπει) στην Αιγυπτιακή Αγορά (μπαχαρικά, παστρουμάς, κ.α.) Διανυκτέρευση.

7η μέρα : Κυριακή 04/11 Κωνσταντινούπολη –Καβάλα. Εκκλησιασμός στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Φανάρι) όπου και θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ως και σκηνώματα Αγίων. Συνάντηση με την ΑΘΠ, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, εάν υπάρχει δυνατότητα. Αποχαιρετώντας την Κωνσταντινούπολη, αναχωρούμε για τα σύνορα. Μετά τους απαραίτητους συνοριακούς ελέγχους συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ελλάδα. Αργά το βράδυ άφιξη στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

8η μέρα : Δευτέρα 05/11 Καβάλα – Πειραιάς. Πρωινό και αναχώρηση για Πειραιά με στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το απόγευμα στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο (μαζί με το λεωφορείο μας) και απόπλους για Χανιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα : 06/11 Χανιά – Καστέλι. Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Μεταφορά Χανιά και Κίσαμος.

 

Τιμή ανά άτομο: 560€

Διαφορά μονόκλινου: 150 €

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πούλμαν από Κίσαμος, Χανιά – Σούδα και επιστροφή.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σούδα –Πειραιά –Σούδα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • 1 διανυκτέρευση στη Θεσσ/νίκη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση στην Καβάλα σε ξενοδοχείο 3* ή 4* με πρωινό.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Κων/πολη σε κεντρικό ξενοδοχείο (περιοχή Taxim) 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.
 • Τέσσερα γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη.
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια με καραβάκι.
 • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός (στην Τουρκία).
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια Αστικής & επαγγελματικής ευθύνης – Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Τα ποτά στα γεύματα.
 • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά.

**Για Δίκλινη καμπίνα στο δρομολόγιο Σούδα-Πειραιά-Σούδα, επιβάρυνση 35 ευρώ ανά άτομο.  

 Με την εγγραφή προκαταβολή 200 € και εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

**Απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Όροι της εκδρομής (παρακαλούμε διαβάστε τους): Κάθε εγγραφόμενος αυτοδικαίως αποδέχεται το πρόγραμμα και τους παρακάτω όρους εκδρομής: Ακύρωση συμμετοχής 09 – 01 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας της εκδρομής. Το γραφείο δε φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε προκύψει, με υπαιτιότητα των μεταφορικών μέσων που δεν του ανήκουν ή ό,τι άλλο δεν αφορά την οργάνωση από το γραφείο και κάθε άλλο συμβάν. Επίσης για τα έξοδα που θα προκύψουν από το συμβάν αυτό, όπως στάσεις, απεργίες, αλλαγή δρομολογίων κλπ. Επίσης δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευών. Για λόγους οργανωτικούς ή απρόβλεπτου γεγονότος δυνατή η αλλαγή της σειράς των εκδρομών και των ξεναγήσεων χωρίς όμως να παραλειφθεί τίποτε από το παραπάνω πρόγραμμα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

Βιβλιοπωλείο Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου κ. Εμμανουήλ Μποτωνάκης,

τηλ. 28220 22128, εσωτ. 5, (ώρες γραφείου).

Ταξιδιωτικό Γραφείο ΠΛΥΜΑΚΗ

τηλ. 28210 55655, 43212

Αριθμός θέσεων περιορισμένος